Stresszoldó Aromamasszázs


Aki eddig csupán a szobát kellemes illatba burkoló esszenciának gondolta az aromaolajokat, egy fontos dolgot nem tudott: a természetes olajok ­ amelyek virágokból, levelekből, gyökerekből, termésekből vagy például a citrusfélék héjából készülnek ­ nem pusztán az orron át fejthetik ki jótékony hatásukat, hanem csodálatosan aktiválják bőrünk keringését, anyagcseréjét is. Még az oly sokak életét megkeserítő cellulitisz ellen is bevethetők! Ilyenkor a szakértők kéthetes intenzív programot ajánlanak. Ez idő alatt kedvünk szerint választhatjuk meg, hogy reggel vagy este fordítunk-e több időt és figyelmet testünk kritikus pontjaira.

A különféle illóolajok gyorsan beszívódnak a bőrbe, és stimulálják az idegi működést, a vér- és a nyirokkeringést.

A gyenge kötőszövet a helytelen táplálkozás és a mozgáshiány klasszikus kö vetkezménye, ezeknek köszönhetőek a cellulitiszes párnácskák és az egyenetlenségek a bőr felületén. A tudósok azonban még egy tényezőt számon tartanak, ez pedig a stressz! A belső feszültség, a düh és a félelmek zavarják szervezetünk normális működését. Hatásukra légzésünk felületesebbé, vérkeringésünk és emésztésünk lanyhábbá válik, hormonális működésünk pedig biztonsági fokozatban dolgozik. Mindez a felszínen, a bőrünkön is tükröződik, például a cellulitisz megjelenésével.

 

Az aroma masszázs esetén használt aroma olajok olyan különleges illó olajok, amelyek nagyon könnyen átjutnak a bőr felhámrétegén, és bejutnak a vérkeringésbe. Az illóolajok hatására a benne található salakanyagok eltávoznak. Nagyon fontos ezért a sok folyadék bevitel. Az aroma anyagok belülről is szépítenek. Általánosan véve rendelkeznek fertőtlenítő, fájdalom csillapító, gyulladás csökkentő hatással.