Közérzetet javító talpmasszázs


Fizikai közérzetet javító masszázs:

Hát-, váll-, derék fájdalomcsillapítás masszázzsal

Talpmasszázs :

A reflexzóna masszázs úgy működik, hogy a reflexológia energetikai- és szabályozó rendszere által a kéz, láb, stb. reflexzónáin keresztül befolyásolni tudjuk a szervek nem megfelelő működését.

A különböző masszázstechnikákkal egy alulműködő szervet tonizálhatunk, – erőteljesebb működésre ösztönözhetünk – míg egy másik technikával pedig egy túlműködő szervet szedálhatunk, visszafoghatjuk a működését.

A megfelelő zónák masszírozásával nő a hozzárendelt szervek vérbősége, javul az anyagcseréje, nyirokkeringése, ezzel mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit.

A talp masszírozása megelőzésre, frissítésre, regenerálásra is alkalmas.

A talpon az összes  szervünk illetve testrészünk reflexzónája megtalálható. Ezek megfelelő erősséggel történő masszírozása jótékonyan hat működésükre. A különböző zónák masszírozásával nő a hozzárendelt szervek vérbősége, javul az anyagcseréje, nyirokkeringése, ezzel mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit. A frissítő talpmasszázs javítja a vérkeringést, a kiválasztást is előnyösen befolyásolja. Az idegrendszerre nyugtatólag hat, relaxált testi-lelki felüdülést nyújt.

A reflexológiai eljárásokat olyan betegségek, állapotok esetén alkalmazhatjuk, melyeknél a reflexológia fent említett sajátos szabályozó rendszere működik.

Ez azt jelenti, hogy a degeneratív betegségek utolsó stádiumának kivételével – ahol a szervezet saját szabályozó rendszere már nem működik – tulajdonképpen szinte minden esetben eredményesen alkalmazható.

Mégis van azonban ezen kívül néhány eset, amikor nem javasolt a reflexológiai kezelés:

- fertőzéssel és magas lázzal járó betegségek

- véna- és nyirokrendszer heveny gyulladásai

- csak műtéttel gyógyítható betegségek

(kiegészítésként sok esetben itt is használhatjuk)

- üszkösödés, ill. nagy felületű gombásodás a lábon

- veszélyeztetett terhesség (óvatossággal és nagy hozzáértéssel itt is alkalmazható)

Célja: az energetikai egyensúly helyreállítása, amely az egészséges életműködés feltétele.

Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését is.